מספר דרכים וטיפים בהם בעלי נחלות יוכלו להרוויח כסף מהנחלות החקלאיות ולמי שיש מבנים באזורי תעשייה עם גגות גדולים
נכון שבד"כ אנו מדברים על תשלומים שיש לשלם בנחלה כמו מיסוי בנחלה, שימושים חורגים, מה לשלם למינהל מקרקעי ישראל בעת מכירה, האם יש היטל השבחה בעת מכירה או בניה חדשה, האם יש לשלם תשלומים למס' שבח אזזז הפעם החלטתי לכתוב מספר טיפים ולאחר התייעצות עם שמאי מקרקעין מומחה במושבים תוכלו להכניס כסף מהנחלה הן בהליך של פיצולים והן בהכנסה חודשית של גגות סולאריים.
א. אם יש לכם נחלה עם גגות של הבתים וגגות של סככות חקלאיות ניתן לבדוק להקים על הגגות מערכות סולאריות שמייצרות חשמל ע"י הקמת פאנלים סולארים על הגגות שיניבו לך כסף כל חודש, ישנם כיום מספר רב של חברות אשר מחפשים להתקין בנחלות מערכות סולרים על הגגות וכדיי לבצע בדיקה לכך. ישנם חברות ששוכרים את הגג תמורת דמי שכירות חודשיים והם למעשה מתקינים את המערכת ועושים הכל ומשלמים לכם דמי חוגשיים על הגג וישנם חברות שמוכרים מערכות ואתם היצרנים של החשמל עם חוזה לחברת חשמל וכל חודש ייכנס לכם כסף מחברת חשמל לבנק (יוער שישנם הקצאות ותעריפים שמשתנים וכרגע האריכו את התעריף עד סוף השנה).
• דרישות ראשונות ובדיסיות להקמת מערכת סולאריות : גג מאיסכורית, רעפים, בטון, פנל מבודד (לא אסבסט).
• טופס 4 למבנה (אם מדובר בלול ישן ניתן לקבל אישור מהסוכנות ואין צורך בטופס 4).
• חיבור של המבנה לחברת חשמל.
• טיפ לבדיקה: היום חלק מהבנקים נותנים מימון מלא למערכת וכעבור כ 6-7 שנים מכסים את ההלוואה הופך להיות שלכם.
ב. לבצע היוון לנחלה לחלקה א' ולפצל מגרש ובחלק מהמקרים ניתן לפצל מגרש נוסף ללא תשלומים למינהל וזאת לאחר שבוצע
היוון לנחלה (יש להיוועץ בשמאי מקרקעין המתמחה במושבים ועו"ד בטרם תחילת התהליך) , ניתן לעשות זאת רק לאחר הסדרת השימושים החורגים במידה וקיימים בנחלה.
ג. לאחר היוון הנחלה מותר להשכיר לצורכי מגורים ולכן אם יש זכויות בניה שלא נוצלו בשטח הנחלה ניתן לבנות בהם דירות לפי המותר בתב"ע ובהיתר ולהשכירם ולקבל דמי שכירות כאשר הקרקע כבר שלך והעלות שלכם זה רק בניית המבנים.
אין לפעול עפ"י מאמר זה שכן מדובר בחלק מהכללים ויש להוועץ עם איש מקצוע שמאי מקרקעין המתמחה באזור המושבים.
כותב המאמר: יניב רפאל שמאות מקרקעין ורכוש
אתר: www.y-r.co.il